Bizarre wending: Stengs trekt zelf stekker uit transfer en blijft bij Feyenoord

Stengs trekt stekker uit MLS-transfer: 'Besef hoe goed ik het heb bij Feyenoord'

13 augustus om 17:55
Laatste update: 13 augustus om 18:27

Calvin Stengs gaat niet naar Charlotte FC. De spelmaker van Feyenoord blijft, ondanks een persoonlijk akkoord met de Amerikanen én overeenstemming tussen beide clubs, in Rotterdam. Stengs heeft zelf besloten een streep door zijn overgang naar de MLS te zetten.

Dat laat Stengs in een korte reactie aan De Telegraaf weten. "Ik besefte steeds meer hoe goed ik het bij Feyenoord heb en wil daar blijven. Ik kom terug naar Feyenoord en zal daar alles geven voor de club, mijn medespelers en de fans."

Volgens de krant is het Charlotte FC dat Stengs heeft doen twijfelen. Na de medische keuring van de achtvoudig Oranje-international zouden er bij de Amerikanen twijfels zijn ontstaan over de fitheid van de aanvaller annex middenvelder. Daarna zou er opnieuw contact opgenomen zijn met Feyenoord om de betalingsvoorwaarden te herzien.

Dat voelde voor de altijd nog maar 25-jarige Stengs - die sowieso al twijfelde over een avontuur in Amerika - 'niet als een teken van vertrouwen'. Daarom keert hij terug naar Feyenoord, waar hij zijn pijlen richt op het huidige seizoen. "Ik heb zin in het nieuwe seizoen en het spelen in de Champions League", klinkt het tot slot.

De transfer naar Charlotte FC is voor Stengs, die zijn zegeningen in Rotterdam telt, definitief geklapt. Het is nog niet bekend of het besluit van Stengs invloed heeft op de komst van Brighton & Hove Albion-huurling Ibrahim Osman naar Feyenoord.

Charlotte FC schakelt volgens MLS-watcher Tom Bogert door naar Miguel Almiron van Newcastle United. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!