Gullit botst met Sneijder

Sneijder sceptisch over idee Gullit: 'Jij denkt dat voetballers luisteren?'

14 augustus om 06:55
Laatste update: 14 augustus om 06:55

Ruud Gullit is van mening dat de Nederlandse voetballerij zou kunnen profiteren van de historisch succesvolle Olympische Spelen voor Nederland. Volgens het voetbalicoon zouden profclubs de Nederlandse medaillewinnaars uit moeten nodigen om de selectie toe te spreken. Wesley Sneijder denkt daar compleet anders over.

Gullit bedacht zich na de marathonwinst van Sifan Hassan in Parijs dat de voetballerij daar wel eens van zou kunnen profiteren. "Ik dacht bij mezelf: dit is zo’n voorbeeld voor álle sporters, voor alle mensen die op hoog niveau sporten", begint Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. "Als ik een voetbalclub was, zou ik haar uitnodigen om te vertellen hoe ze dit beleeft. Zij weet hoe je moet afzien, hoe je alles kunt geven."

Dat geldt volgens Gullit niet alleen voor Hassan, maar ook voor andere olympische sporters. "Ik zou die mensen echt uitnodigen, dus ook die baanrenner (Harrie Lavreysen, red.). Of de hockeymeiden, om te vertellen wat zij allemaal moeten doen. Het gaat om het trainingsschema, de voorbereiding. Vier jaar lang knokken ze voor dit moment."

Sneijder betwijfelt of het klopt wat Gullit zegt. "Jij denkt dat voetballers vandaag de dag daarnaar gaan luisteren? Onze generatie voetballers zou er wel naar luisteren, maar er is nu geen interesse meer daarin. Dat is slecht, ja", aldus Sneijder.

Youri Mulder deelt wél de mening van Gullit. "Ik denk dat de jongens er tegenwoordig juist mee bezig zijn om er zoveel mogelijk uit te halen." Sneijder denkt van niet. "Ik denk dat op de club heel veel mensen worden aangesteld om professioneel te lijken, maar als individu interesse tonen in dit soort mensen? Dat denk ik niet."