Sneijder denkt te weten wie het lek bij Ajax is

Sneijder denkt te weten wie het lek bij Ajax is: 'Al honderd jaar mee te maken'

13 augustus om 07:30
Laatste update: 13 augustus om 08:46

Wesley Sneijder denkt dat een reservespeler de informatie over de opstelling van Ajax heeft gelekt. De zes wijzigingen die Francesco Farioli zou doorvoeren in de Amsterdamse formatie waren voor de wedstrijd al bekend bij ESPN.

Farioli maakte er in eerste instantie een grapje over, maar op de persconferentie na de wedstrijd gaf hij toch te kennen dat het hem niet lekker zat. De Italiaanse coach voerde voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen zes wijzigingen door, maar de exacte opstelling lag een dag eerder al op straat. ESPN leek via een lek de informatie over de wijzigingen al eerder te hebben gekregen.

Sneijder denkt wel te weten waar ESPN die informatie vandaan heeft. "Dat moet bijna altijd wel een wisselspeler zijn. Iemand die ontevreden is. Toen ik voetbalde, hadden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad allebei hun lijntjes. Het ene nieuwtje stond daar, het andere nieuwtje daar, daar word je gek van. Maar daar hebben we al honderd jaar mee te maken", zo vertelde de analist bij Rondo. Ajax won de wedstrijd tegen Heerenveen uiteindelijk wel met 1-0.