Forse kritiek op tactiek Oosting: 'Schijtbakkenvoetbal, daar kan ik niet tegen'

Vlap niet te spreken over tactiek Twente: 'Schijtbakkenvoetbal, kan ik niet tegen'

13 augustus om 21:16
Laatste update: 13 augustus om 23:08

Michel Vlap baalt als een stekker dat FC Twente de comeback tegen RB Salzburg niet kon voltooien. De middenvelder van de Tukkers neemt geen blad voor de mond en is vooral niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd in Enschede aanvloog.

"Het is te te laat… Te laat", stamelde Vlap na afloop van de 3-3 bij Ziggo Sport. "De eerste helft was het schijtbakkenvoetbal en daar kan ik niet tegen. Dat is enorm balen. Als je kijkt hoe we de tweede helft spelen... Daar heeft het publiek ook wat aan. De eerste helft… We hebben het gewoon zelf gedaan."

Theo Janssen vraagt wat Vlap met 'schijtbakkenvoetbal' bedoelt. "Misschien zeg ik het een beetje hard, maar als je niemand in durft te spelen in de dekking of gelijk de bal lang te spelen, dan gaat het moeilijk", legt de middenvelder van Twente uit. "Zij hebben het vermogen om één keer te raken en dan spelen ze er knap onderuit. Als je ziet hoe we op het einde spelen, dan hebben we ze gewoon…"

Vlap uit bovendien kritiek op het strijdplan van Twente, dat met Sam Lammers én Ricky van Wolfswinkel gokte op de lange bal. "We hadden een plan bedacht om zo gevaarlijk te worden. Maar je moet wel creëren voordat je de lange bal speelt, vind ik. Je kan ze ook eerst lokken en dan lang spelen. In de eerste helft hebben we nog geen acht ballen naar elkaar overgespeeld. In de tweede helft ging het beter en dan zie je dat het publiek erachter komt. Ik heb ervan genoten, maar het is heel jammer."