PSV wil Wijndal huren, Ajax alleen verkopen

'PSV vangt bot bij Ajax voor Wijndal, tijd dringt voor Kroes en Beuker'

13 augustus om 10:33

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Owen Wijndal naar PSV vertrekt. Voetbal International meldt dinsdag dat de Eindhovenaren wel degelijk bij Ajax geïnformeerd hebben, maar meer dan dat is het nu nog niet.

Dat een overgang onwaarschijnlijk is, heeft alles te maken met het feit dat Ajax inzet op een verkoop van Wijndal. PSV wil de 24-jarige linksback alleen huren, omdat de club met de nu geblesseerde Sergiño Dest de toekomst in wil. Daarnaast is Wijndal niet de enige linkervleugelverdediger die in beeld is bij PSV. Recent viel ook de naam van Robin Gosens in het Philips Stadion.

PSV denkt de loopbaan van Wijndal weer op de rit te kunnen krijgen en wil hem tijdelijk losweken bij Ajax. De Amsterdammers lijken daar niet aan mee te gaan werken. Tenzij het technisch hart bij Ajax, bestaande uit Marijn Beuker en Alex Kroes, overstag gaan en akkoord gaan met een huurperiode. De transferdeadline komt dichter bij en Ajax moet het salarishuis met zo'n 35 procent laten krimpen. Mogelijk is de Amsterdamse club de komende weken dus genoodzaakt om akkoord te gaan met een verhuur.

Wijndal speelt geen rol van betekenis meer bij Ajax. Trainer Francesco Farioli heeft hem teruggezet naar Jong Ajax, in afwachting van een mogelijke transfer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!