Ooijer over 'doelwit' Wijndal en PSV'er Oppegard

'Wijndal is een goede linksback, ik zou er wel open voor staan als ik PSV was'

8 augustus om 10:30
Laatste update: 8 augustus om 11:28

Owen Wijndal zou een goede versterking zijn voor PSV. Dat vindt André Ooijer, oud-trainer en -assistent-trainer van de Eindhovense club. Ook over Fredrik Oppegard is hij overwegend positief.

PSV zoekt een linksback en zou met Wijndal hebben gesproken, al is de komst van de Ajacied naar verluidt te complex. "Het moet opgelost worden", stelt Ooijer in de Rood Wit Podcast. "Ik vind Wijndal een goede linksback. Ik zou er wel open voor staan."

Toch wil Ooijer zeker ook Oppegard niet afschrijven. De Noor (22) maakte geen goede beurt in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. In het verleden werkten de twee samen bij PSV. "Het was denk ik de eerste keer dat hij in de basis van PSV stond", aldus Ooijer.

"Ik heb in de jeugd veel met hem gewerkt en zijn kracht is niet het verdedigen, maar juist het opkomen. Dat viel mij zondag tegen. Ik dacht steeds: Freddie, kom er nou overheen. Ik denk dat hij het vertrouwen in zichzelf miste. Ik vind hem in potentie écht een basisspeler voor PSV. Maar hij moet zich mentaal wel verbeteren."

Oppegaard kreeg veel kritiek over hem heen na de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zo gaf de vervanger van de geblesseerde Sergiño Dest en Mauro Júnior een strafschop weg. Ooijer: "Fouten maken we allemaal, maar daarna moet je door. Daar heeft hij moeite mee."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!