Janse maakt basisdebuut Ajax tegen Heerenveen

'Farioli gooit Ajax-roer om tegen Heerenveen: basisdebutant, zes wijzigingen'

11 augustus om 06:40

Francesco Farioli gaat de opstelling van Ajax tegen sc Heerenveen flink wijzigen. Ten opzichte van de midweekse Europese wedstrijd tegen Panathinaikos worden er zes andere namen aan de aftrap verwacht, zo meldt ESPN.

Dat doet Farioli in verband met het drukke speelschema, klinkt het. Komende donderdag speelt Ajax de belangrijke return tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. Zondag tegen Heerenveen zullen de achterhoede en het middenrif er anders uitzien. Zo mag Dies Janse zich opmaken voor zijn officiële basisdebuut. Dit gaat hij doen op linksback, wat betekent dat Jorrel Hato op de bank zit.

Op rechtsback speelt Anton Gaaei in plaats van Devyne Rensch. Het centrum, bestaande uit Josip Sutalo en Youri Baas, blijft intact. Ten opzichte van de met 0-1 gewonnen heenwedstrijd in Athene ziet het middenveld er compleet anders uit. Jordan Henderson, Kenneth Taylor én Kian Fitz-Jim zullen volgens ESPN niet aan de aftrap verschijnen. Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Sivert Mannsverk gaan het middenrif vormen.

Voorin behouden Steven Berghuis en Chuba Akpom hun basisplaatsen. Mika Godts krijgt de voorkeur boven Carlos Forbs op de linkerflank. Brian Brobbey is nog altijd niet volledig fit.

Opstelling Ajax volgens ESPN: Pasveer; Gaaei, Sutalo, Baas, Janse; Mannsverk, Van den Boomen, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Godts