Vermoedelijke opstelling Twente tegen Salzburg

Vermoedelijke opstelling Twente: Oosting moet verrassende rechtsback kiezen

13 augustus om 07:15
Laatste update: 13 augustus om 08:44

FC Twente moet dinsdag in de eigen Grolsch Veste proberen een achterstand weg te poetsen tegen Red Bull Salzburg. De Tukkers verloren de heenwedstrijd in Oostenrijk met 2-1, waardoor de return cruciaal is voor de kansen op de groepsfase van de Champions League.

Qua opstelling lijkt trainer Joseph Oosting vooral wat problemen te hebben aan de rechterkant van de defensie. Youri Regeer heeft nog te veel last van zijn nek en zit niet bij de selectie en Alfons Sampsted is officieel naar Birmingham City vertrokken. Anass Salah-Eddine lijkt als linksback nu tijdelijk naar rechts geschoven te worden, terwijl Bas Kuipers de linkerkant van Twente zal bestrijken.

In het centrum lijkt Oosting een goed duo te hebben gevonden in Mees Hilgers en Alec van Hoorenbeeck. Laatstgenoemde maakte in de eerste competitiewedstrijd tegen NEC een goede indruk met onder andere een doelpunt. Lars Unnerstall blijft de vaste keeper bij Twente. Op het middenveld probeerde oosting al meerdere formaties uit, maar tegen Salzburg lijkt hij voor zekerheid te kiezen met Mathias Kjølø, Sem Steijn en Carel Eiting.

In de spits is het tot nu toe stuivertje wisselen tussen Sam Lammers en Ricky van Wolfswinkel. De zomeraankoop begon tegen NEC en scoorde ook direct, maar tegen Salzburg lijkt Oosting toch weer voor aanvoerder Van Wolfswinkel te gaan. Met Daan Rots en Sayfallh Ltaief heeft de routinier twee flankspelers die hem kunnen bedienen.

Vermoedelijke opstelling Twente: Unnerstall; Salah-Eddine, Hilgers, Van Hoorenbeeck, Kuipers; Kjølø, Steijn, Eiting; Rots, Van Wolfswinkel, Ltaief.