Feyenoord werkt mee met Stengs door afspraak

'Feyenoord werkt mee met Stengs door afspraak, genoemde vervanger niet in beeld'

13 augustus om 06:49
Laatste update: 13 augustus om 08:44

Als hij de medische keuring doorstaat, maakt Calvin Stengs voor minimaal acht miljoen euro de overstap naar Charlotte FC. Een hard gelag voor de Rotterdammers, maar door een mondelinge afspraak met de aanvallende middenvelder voelde de club zich moreel verplicht mee te werken.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er vorig jaar zomer toezeggingen gedaan toen Stengs bij Feyenoord tekende. De Nederlander kon ook naar Royal Antwerp, maar besloot voor een stuk minder salaris alsnog in Rotterdam te tekenen. Stengs en zijn entourage waren hiertoe bereid, maar dan alleen als Feyenoord in de toekomst mee zou werken bij een eventuele transfer. Dit lieten de partijen niet in een clausule opnemen, maar werd mondeling afgesproken.

Voor Stengs is Charlotte FC nu een concrete kans. Lazio zou in een eerder stadium ook geïnteresseerd zijn, maar de Romeinen pakten nooit door. Bij Charlotte FC moet Stengs dé vormgever van het nieuwe elftal worden. Daar had de Nederlander wel oren naar. Mede door zijn blessuregevoeligheid is de kans groot dat Stengs heeft gedacht dat hij deze kans wel moest pakken.

Kijkend naar een vervanger voor Stengs heeft Feyenoord inderdaad Ibrahim Osman op de korrel. De Ghanees moet gehuurd worden van Brighton and Hove Albion en volgens 1908.nl zijn beide partijen al dicht bij een deal. In Italiaanse media werd ook Gustav Isaksen genoemd als mogelijke opvolger. Hij was eerder in beeld bij Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad is er van hernieuwde interesse in Isaksen echter geen sprake.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!