Weghorst speelt weer voor Burnley

Rentree in Engeland: Ajax-doelwit Weghorst na ruim twee jaar terug bij Burnley

12 augustus om 23:24

Wout Weghorst heeft maandagavond na ruim twee jaar weer een officiële wedstrijd voor Burnley gespeeld. De 32-jarige spits kwam in de eerste speelronde van het Championship-seizoen als invaller binnen de lijnen tegen Luton Town (1-4 zege).

De eerste speelronde op het tweede niveau van Engeland kende meteen een strijd tussen twee degradanten. Luton en Burnley waren respectievelijk de nummers achttien en negentien van vorig Premier League-seizoen en moeten het dus een trede lager laten zien. De bezoekers hadden voor rust geen kind aan Luton: na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Tahith Chong bracht na rust de spanning terug met een goal voor Luton. Spannend werd het niet, want Dara O'Shea en Vitinho breidden de score weer verder uit. Alle goals waren al gemaakt, toen Weghorst in minuut 82 binnen de lijnen kwam. In mei 2022 kwam hij voor het laatst in actie voor Burnley. Daarna werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan Besiktas, Manchester United en Hoffenheim.

Met boegeroep werd Weghorst ontvangen door de meegereisde uitsupporters. Gedurende zijn invalbeurt klonk er echter ook gejuich op momenten dat de spits de bal had. Het heeft er alles van weg dat Weghorst voor een van de laatste keren het shirt van Burnley heeft gedragen. Onder meer Ajax hengelt naar zijn handtekening.