Zubimendi niet naar Liverpool

'Forse aderlating voor Slot: toptarget draait 180 graden en zegt Liverpool af'

13 augustus om 06:30
Laatste update: 13 augustus om 06:52

Martín Zubimendi wordt niet de eerste zomeraanwinst voor Arne Slot bij Liverpool. De 25-jarige middenvelder bewijst zijn onvoorwaardelijke liefde voor Real Sociedad en blijft in Baskenland, melden diverse media.

Onder meer Relevo, The Times en Fabrizio Romano pakken uit met het nieuws dat Zubimendi 180 graden gedraaid is. De Spanjaard stond open voor een transfer naar Liverpool, dat zestig miljoen euro zou betalen. Onlangs kwam er een kink in de kabel, want Zubimendi zou zijn toekomst heroverwegen. Nu is het besluit definitief. Zubimendi heeft naar verluidt de clubleiding van Sociedad op de hoogte gesteld dat hij blijft.

Sterker nog: Zubimendi wil dolgraag zijn contract verlengen. Sociedad heeft al een aanbod neergelegd bij de middenvelder en die aanbieding is een stuk lager dan die van Liverpool. Desondanks kent de tienvoudig international van Spanje geen twijfel en wil hij bij Sociedad blijven. In voorgaande jaren zegde Zubimendi ook al Bayern München en Arsenal af om in Baskenland te blijven.

De afzegging van Zubimendi is een fikse streep door de rekening voor Slot en Liverpool. The Reds hebben op 12 augustus nog geen enkele versterking in huis. Zubimendi was de gedroomde kandidaat om het middenrif van een kwaliteitsimpuls te voorzien.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!