Sneijder gaat trainerscursus doen

Sneijder begint aan trainerscursus: 'Moet onderaan de ladder beginnen'

12 augustus om 22:29

Wesley Sneijder gaat starten met een trainerscursus, zo vertelt hij bij Rondo op Ziggo Sport. De voormalig topmiddenvelder heeft de ambitie om het trainersvak in te gaan.

Bij het praatprogramma wordt sc Heerenveen-trainer Robin van Persie, met wie Sneijder furore maakte bij Oranje, besproken. De recordinternational van het Nederlands elftal wordt gevraagd wat zijn eigen plannen in het trainersvak zijn en bevestigt dat hij een verkorte cursus gaat volgen. "Vanaf oktober, bij de KNVB", zegt hij.

"Ik moet onderaan de ladder beginnen, dan klim je omhoog", gaat Sneijder verder. "Het is wel anders geworden. Het is niet meer UEFA A, B en C. Dat is allemaal weg. Het is nu niveau 1, 2, 3, 4 en 5. Ik kan iets later instappen." Als Sneijder de cursus haalt, staat dat gelijk aan een combinatie van UEFA A en B, zo vertelt hij. "Het duurt twee jaar. Daarna ik door voor Pro."

Sneijder erkent dat hij een cursus op maat krijgt en dat hij daarom iets later kan instromen. Voorlopig heeft hij nog geen plannen om ergens op te duiken. "Ik duik hier (Ziggo Sport, red.) op", dolt hij. "Ik ga een beetje analyses maken." Of Sneijder uiteindelijk hoofdtrainer wil worden, weet hij nog niet. "Ik ben voor m'n gevoel meer een manager. Ik vind wel dat ik er op het veld bij hoor. Maar ik zou wel altijd een ervaren veldtrainer meenemen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!