Pijnlijke avond Barça: Monaco met 0-3 te sterk, geen warm onthaal voor Frenkie

Barça kent slechte generale: pijnlijke nederlaag en fluitconcert voor Frenkie

12 augustus om 22:20
Laatste update: 12 augustus om 22:59

FC Barcelona is er niet in geslaagd om voor de start van La Liga vertrouwen te tanken. In de strijd om de Trofeu Joan Gamper werd er pijnlijk verloren van AS Monaco en ook de spelerspresentatie zorgde voor enige ophef.

Voorafaand aan de strijd om de Trofeu Joan Gamper werden de spelers van Barcelona gepresenteerd. Waar de nieuwste aanwinst, Dani Olmo op een groots onthaal kon rekenen, werden anderen minder enthousiast verwelkomd door het Catalaanse publiek. Als Frenkie De Jong omgeroepen wordt, wordt duidelijk dat de Nederlander níet op een warm welkom rekenen. Voorzichtig klonk gefluit en boegeroep vanaf de tribunes in de richting van de middenvelder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Ook de wedstrijd zelf verliep alles behalve positief voor Barça. Ondanks basisplekken voor onder andere Marc-André Ter Stegen, Jules Koundé, Raphinha en Robert Lewandowski gaat de ploeg van Hansi Flick in eigen huis snoeihard onderuit. Monaco bleek met 0-3 te sterk en ging er dankzij doelpunten van Lamine Camara, Breel Embolo en Christian Mawissa vandoor met de befaamde trofee.

Voor Barça gaat het echte werk volgende week beginnen. De Catalanen trappen de competitie af op zaterdagavond in en tegen Valencia. Om 21.30 uur wordt er afgetrapt in Mestalla. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!