'Ajax-doelwit Sergi Roberto komt binnen 24 uur met bericht'

Update: Ajax-doelwit Sergi Roberto zwaait Barcelona definitief uit

11 augustus om 20:35
Laatste update: 11 augustus om 20:35

Sergi Roberto gaat binnen 24 uur zijn definitieve vertrek bij FC Barcelona aankondigen. Dat melden Spaanse media en Fabrizio Romano. Ajax ligt nog steeds op tafel als een van zijn opties.

Roberto hield de laatste weken zijn conditie op peil bij Barcelona, dat zijn aflopende contract niet heeft verlengd. In Spanje werd rekening gehouden met een scenario dat er alsnog een akkoord zou worden bereikt. Dat is inmiddels echter géén optie meer. Roberto zal in de komende 24 uur zijn definitieve vertrek bekrachtigen, klinkt het.

Ajax lijkt op de achtergrond nog steeds bezig om de 32-jarige Spanjaard, afgelopen seizoen nog een van de aanvoerders van Barça vanwege zijn staat van dienst, te overtuigen van een overstap naar Amsterdam. Die pogingen zijn echter vruchteloos zolang er geen spelers worden verkocht.

Roberto werd dit weekend nog gelinkt aan Fiorentina, dat zich al versterkte met David de Gea. Ook Aston Villa en West Ham United zouden in de markt zijn, evenals clubs uit Saudi-Arabië.

Update: Sergi Roberto heeft zijn vertrek bij Barcelona bekrachtigd. Hij speelde zijn hele leven voor de Catalaanse grootmacht en debuteerde veertien jaar geleden in de hoofdmacht. Roberto maakt nog niet bekend waar zijn toekomst ligt.