Perez over scheidsrechtersbeslissingen

Perez stoort zich aan nieuwe ontwikkeling: 'Ik vind het vervelend'

12 augustus om 20:11

Kenneth Perez vraagt zich af of het nodig is dat scheidsrechters hun beslissingen moeten heroverwegen door tussenkomst van iemand in het oortje. De analist van ESPN ziet een negatieve tendens ontstaan.

Bij Voetbalpraat laat Perez weten dat het hem in de eerste speelronde van de Eredivisie is opgevallen dat arbiters bij vlagen lang wachten met hun beslissingen. "Ik vraag me af: wie hebben ze op het oortje? Ik zie zoveel scheidsrechters uitgestelde beslissingen nemen", zegt de Deen, die een situatie schetst. "Er is misschien een overtreding, de scheidsrechter laat doorspelen en drie, vier seconden later fluit hij."

"Er moet dan iemand in zijn oor zitten. Het is niet zo dat een scheidsrechter vier seconden later denkt: toch een overtreding", gaat Perez verder. De voormalig middenvelder meent dat de leidsmannen communiceren met de vierde man. "Je kan toch niet afgeleid raken door iemand die in je oor schreeuwt: overtreding, overtreding, overtreding! Dat bepaal jij toch? Daar ben je scheidsrechter voor."

Het valt Perez op dat dergelijke momenten vaker voorkomen. "Ook dat er uitgesteld kaarten worden gegeven", stelt hij. "Ik vind het vervelend. Omdat diegene die het door het oortje zegt ergens anders zit. De vierde man heeft geen scherm, die staat langs het veld. Hij is niet voor niets vierde man", besluit Perez, die benadrukt dat de autonomie bij de scheidsrechters moet liggen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!