Stengs doorstaat keuring bij Charlotte FC

'Stengs-deal in kannen en kruiken: keuring doorstaan, tekenmoment volgt'

12 augustus om 19:08

Niets staat een transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC nog in de weg. De 25-jarige spelmaker van - nu nog - Feyenoord heeft de medische keuring goed doorstaan, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Stengs vloog eerder deze maandag naar Londen toe voor een medische check. Deze heeft geen problemen opgeleverd, waardoor het een kwestie van tijd is tot de middenvelder annex aanvaller zich officieel speler van Charlotte mag noemen. Naar verluidt zet Stengs binnen 24 uur zijn krabbel onder een contract bij de nummer zes van de Eastern Conference van de Major League Soccer.

Volgens diverse media gaat er acht tot tien miljoen euro gemoeid met de overgang van Stengs, die voor vier seizoenen gaat tekenen bij Charlotte. De Amerikaanse club werd in 2019 opgericht en trad in 2022 toe tot de MLS, het hoogste niveau in de Verenigde Staten.

Stengs speelde het afgelopen seizoen bij Feyenoord, dat hem overnam van OGC Nice. In dienst van de Rotterdammers was hij goed voor acht goals en achttien assists. Feyenoord gaat het vertrek opvangen met de huur van Ibrahim Osman, die voor een jaar overkomt van Brighton.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!