Oosting wil met Twente de Champions League in

Oosting en Unnerstall oneens met critici: 'Willen het maximale eruit halen'

12 augustus om 18:43

Joseph Oosting en Lars Unnerstal willen ten koste van alles de Champions League-groepsfase behalen. Ook al denken sommige mensen dat De Tukkers meer kans maken in de Europa League.

Op de persconferentie voorafgaand aan de return tegen Red Bull Salzburg wordt Oosting geconfronteerd door een journalist van Ziggo Sport dat er mensen zijn die denken dat Twente beter in de Europa League kan spelen. "Zeggen mensen dat? Meen je dat?", reageert de trainer verbaast.

"Wij zijn sportmensen en willen het maximale eruit halen. Als je ergens voor kan strijden, in dit geval de Champions League, ga er dan maar vanuit dat we dat heel graag willen. En daar zullen we ook alles voor doen. Ik deel de mening van die mensen niet. Wij gaan voor het hoogst haalbare", aldus Oosting.

Doelman Unnerstal deelt de mening van zijn hoofdtrainer. "We willen het hoogste niveau halen en dat is de Champions League. Daar willen we voor strijden en daar willen we spelen. Dan ga ik nu niet zeggen dat ik liever in de Europa League speel. Dat vind ik eigenlijk gewoon onzin."

Dinsdagavond om 19:00 uur trapt Twente in de eigen Grolsch Veste af tegen Salzburg. De Tukkers moeten een 1-2 achterstand zien goed te maken.