FC Groningen beloont debutant met plek in eerste selectie

FC Groningen beloont debutant: overstap naar eerste selectie een feit

12 augustus om 18:04

FC Groningen heeft Sven Bouland doorgeschoven naar de eerste selectie. De 18-jarige verdediger maakte tegen NAC Breda (4-1 winst) zijn officiële debuut en maakt vanaf nu deel uit van de hoofdmacht.

Bouland trainde afgelopen seizoen al meerdere malen mee met de eerste selectie en behoorde bovendien negen keer tot de wedstrijdselectie zonder zijn officiële debuut te maken. Tegen NAC Breda kwam de linkspoot na rust als invaller in het veld en hij kwam de gehele tweede helft in actie. Bij de terugkeer van FC Groningen op het hoogste niveau werd een 4-1 overwinning geboekt in eigen huis.

Bij FC Groningen heeft Bouland de gehele jeugdopleiding doorlopen. Begin juni tekende de verdediger zijn eerste contract bij de promovendus tot de zomer van 2027. Door de toevoeging van de jongeling bestaat de selectie van trainer Dick Lukkien uit 24 spelers, waarvan er 12 afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

"Bij de lunch werd ik geroepen en kreeg ik te horen dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid en dat ik als beloning deze stap mocht gaan maken. Daar ben ik uiteraard heel blij mee", reageert Bouland in gesprek met de clubkanalen. "Als je de kans krijgt om mee te trainen hoop je natuurlijk af te dwingen dat je er bij mag blijven. Het is mooi dat ik nu vast mag meetrainen met de eerste selectie, maar tegelijkertijd heb ik al weer een nieuw doel: zoveel mogelijk wedstrijdminuten maken in het eerste elftal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!