Vitesse wint van NAC in seizoensopener

Dramatische seizoensopener NAC: Groningen beslist wedstrijd binnen halfuur

9 augustus om 21:55
Laatste update: 9 augustus om 21:56

Promovendi FC Groningen en NAC Breda hebben het nieuwe Eredivisie-seizoen afgetrapt. De Brabanders kwamen een dramatische start niet meer te boven, waardoor Groningen overtuigend beslag heeft gelegd op de eerste driepunter van het voetbaljaar (4-1).

Al binnen enkele minuten wees alles erop dat het een zware avond zou worden voor de uitploeg. Enes Mahmutovic zag zijn debuut al na zes minuten de soep inlopen, nadat hij de rode kaart te zien kreeg van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Tot overmaat van Bredase ramp werd de toegewezen strafschop ook nog eens onberispelijk binnengeschoten door Leandro Bacuna.

De voortvarende start van Groningen kreeg al snel een vervolg, waar Rui Mendes en Marco Rente kort achter elkaar treffer twee en drie binnenschoten voor de Trots van het Noorden. De ruststand was daarmee bepaald.

In de tweede helft was het NAC dat flitsend uit de startblokken schoot. Met wederom een penalty, was het deze keer Dominik Janosek die zijn rekening mocht openen. In minuut 69 wist de thuisploeg de marche echter weer naar drie te brengen: de negentienjarige Jorg Schreuders zette de eindstand op het scorebord, 4-1.