Feyenoord bereikt principeakkoord met Brighton over verhuurperiode Osman

'Feyenoord troeft andere clubs af en vindt tijdelijke Stengs-opvolger in Engeland'

12 augustus om 17:37
Laatste update: 12 augustus om 18:05

Feyenoord heeft met Brighton & Hove Albion een principeakkoord bereikt over Ibrahim Osman, zo meldt 1908. De 19-jarige aanvaller moet dit seizoen op huurbasis de overstap maken naar Rotterdam.

In de deal tussen beide clubs wordt geen optie tot koop bedongen door Feyenoord. Dit betekent dat Osman na dit seizoen weer zal terugkeren bij Brighton, waar hij nog onder contract staat tot de zomer van 2029. Bij Feyenoord wordt de Ghanees gezien als de vervanger van Calvin Stengs, die naar Charlotte FC gaat verkassen.

'De tijdelijke komst van de Ghanees naar Rotterdam kan snel volledig afgewikkeld worden, nu ook beide clubs een principeakkoord hebben bereikt', schrijft 1908. Osman werd eerder deze transferperiode door Brighton voor 19,5 miljoen euro overgenomen van het Deense FC Nordsjaelland. In de voorbereiding kwam de rechtspoot slechts 119 speelminuten in actie.

Door het overschot aan aanvallers stond Brighton niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek van Osman, die zodoende ervaring kan opdoen bij Feyenoord. Er waren meer kapers op de kust, maar op korte termijn lijkt de Ghanees de overstap te maken naar De Kuip. 'Wanneer ook alle plooien met Osman zelf zijn gladgestreken, vliegt hij snel over naar Rotterdam om zijn transfer naar Feyenoord af te ronden', klinkt het.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!