Update over onderhandelingen tussen FC Twente en NEC over Van Rooij

'Een snel akkoord tussen FC Twente en NEC ligt niet in de lijn der verwachting'

12 augustus om 16:16
Laatste update: 12 augustus om 16:40

FC Twente en NEC zullen niet op korte termijn een akkoord bereiken over een mogelijke transfer van Bart van Rooij, zo meldt De Telegraaf. De rechtsback staat al langer op de radar van de Tukkers, die op zoek zijn naar een opvolger van Alfons Sampsted. Laatstgenoemde is vertrokken naar Birmingham City.

Volgens De Telegraaf is er nog een 'behoorlijk verschil' tussen de vraagprijs van NEC en het geboden bedrag van FC Twente voor de diensten van Van Rooij. De 23-jarige back is niet de enige naam op het lijstje met mogelijke versterkingen.

Op het persmoment in aanloop naar het Champions League-duel met Red Bull Salzburg wordt trainer Joseph Oosting gevraagd naar Van Rooij, die namens NEC in de eerste Eredivisie-speelronde in actie kwam tegen de Tukkers. "Hij speelde niet slecht. Ik vind het een goede rechtsback. Dat vindt Arnold Bruggink (technisch directeur, red.) ook, ja", reageert de oefenmeester.

Of er gesprekken gaande zijn tussen de clubs? "Wij zijn met de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg bezig en dit zijn de spelers die we nu hebben. Daar focus ik me nu op."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!