Sampsted van Twente naar Birmingham City

Sampsted verruilt Twente officieel voor avontuur in Engelse League One

12 augustus om 13:15

Alfons Sampsted heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. De Tukkers bevestigen dat de overstap van de IJslandse vleugelverdediger naar Birmingham City op een paar formaliteiten na rond is.

Sampsted zal in eerste instantie op huurbasis naar Engeland vertrekken, maar in het contract is een optie tot koop opgenomen. Twente houdt dus wel een slag om de arm dat er nog een aantal formaliteiten geregeld moeten worden voor de deal helemaal rond is. Als vervanger van Sampsted zou Bart van Rooij van NEC in beeld zijn.

In de winter van 2023 maakte Sampsted transfervrij de overstap van FK Bodø/Glimt naar FC Twente. Daar wisselde hij wedstrijden in de basis af met een plekje op de bank. In totaal speelde hij 44 wedstrijden in het shirt van de Tukkers en kwam hij één keer tot scoren. Tegen RB Salzburg zal Sampsted al niet meer meedoen, net als Youri Regeer. Laatstgenoemde heeft nog te veel last van zijn nek.

Het is niet de eerste keer dat Birmingham City deze zomer shopt in de Eredivisie. Eerder haalde de Engelse club ook Willum Willumsson van Go Ahead Eagles en Emil Hansson van Heracles Almelo naar de club. Birmingham City komt uit in de League One nadat de ploeg vorig jaar degradeerde uit het Championship.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!