Ajax-reünie in Manchester: Mazraoui naar United

Ajax-reünie in Manchester: ook Mazraoui heeft transfer naar Man United te pakken

13 augustus om 21:31
Laatste update: 15 augustus om 09:59

Noussair Mazraoui heeft zijn toptransfer naar Manchester United te pakken. De club van Erik ten Hag - de twee werkten succesvol samen bij Ajax - neemt de vleugelverdediger over van Bayern München. Dat heeft Manchester United bevestigt op de officiële kanalen.

Mazraoui (26) maakt de overstap voor vijftien miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal twintig miljoen. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract met een optie voor een extra seizoen, net als Matthijs de Ligt.

Mazraoui gaat bij United de concurrentiestrijd aan met Diogo Dalot. Met Aaron Wan-Bissaka krijgt hij niet te maken: de rechtsback stapt over naar West Ham United. De oud-Ajacied kan ook uit de voeten aan de linkerkant. Mazraoui, geboren in Leiderdorp en international van Marokko, ging twee jaar geleden nog van Ajax naar Bayern München.

Ten Hag vulde eerder deze zomer zijn technische staf bij United aan met assistent-coaches Ruud van Nistelrooij en René Hake. Op voorspraak van Ten Hag maakten twee jaar geleden verdediger Lisandro Martínez en aanvaller Antony al de overstap van Ajax naar Manchester United. Met Andre Onana en Christian Eriksen spelen er nog twee ex-Ajacied op Old Trafford.

De Marokkaanse rechtsachter speelde in totaal 55 wedstrijden voor Bayern München. Hierin was hij één keer trefzeker en acht keer aangever. Mazraoui verklaarde zijn keuze voor Manchester United na zijn presentatie. "Ten Hag heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als speler", begon hij. "Het is opwindend om met hem herenigd te worden nu ik de beste jaren van mijn carrière in ga. Ik weet wat hij van zijn spelers verwacht en ik zal alles geven om de groep succesvol te maken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!