Mazraoui en De Ligt verkassen naar Manchester United

Duitse media stellig: Mazraoui én De Ligt deze maand naar Manchester United

9 augustus om 18:10

Het lijkt er sterk op dat Bayern München en Manchester United in augustus nog een dubbeldeal wereldkundig maken. Volgens de Duitse tak van Sky Sports gaan Noussair Mazraoui én Matthijs de Ligt deze transferzomer de overstap maken.

Eerder werd al duidelijk dat United een 'dubbel bod' had uitgebracht op het tweetal van Bayern. Inmiddels is er meer nieuws: de dubbeldeal gaat er komen. 'Mazraoui en De Ligt verkassen naar Manchester United!', schrijft transferspecialist Florian Plettenberg op X. Der Rekordmeister is nog met United in conclaaf over de voorwaarden van de transfers, maar de verwachting is dat alle partijen eruit gaan komen.

United met Ten Hag geeft gas om Mazraoui en De Ligt aan de selectie toe te voegen. Bayern is bereid om het duo te verkopen, al is nog niet bekend voor welk bedrag. Sky benadrukt dat de laatste plooien nog glad gestreken moeten worden. Wel is er de nodige progressie. 

The Athletic meldde eerder al dat voor zowel Mazraoui als De Ligt een contract voor vijf seizoenen klaar ligt op Old Trafford, met een optie voor nog een seizoen. Aan de Oranje-international hangt een prijskaartje van zo'n vijftig miljoen euro, de oud-Ajacied is zo'n twintig miljoen euro waard. Het is dus nog niet duidelijk of United daadwerkelijk een bedrag rond de zeventig miljoen euro betaalt.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2022 bij Bayern. Sinds de komst van Kim Min-jae vorig jaar is hij niet meer zeker van een basisplaats. Mazraoui is in Beieren nooit een vaste waarde geweest.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!