Van Duiven van PSV naar de City Group

PSV komt met bevestiging: Van Duiven vertrekt officieel uit Eindhoven

12 augustus om 11:38
Laatste update: 12 augustus om 11:50

Jason van Duiven is officieel vertrokken bij PSV. De jonge spits is overgenomen door de City Group en is ondergebracht bij het Belgische Lommel SK. Daar tekent hij voor vijf jaar.

Met de transfer van Van Duiven zou drie miljoen euro gemoeid zijn. De spits leek met de concurrentie van Ricardo Pepi en Luuk de Jong niet op veel speeltijd te kunnen rekenen dit seizoen en dus trekt hij naar de City Group. Onder deze overkoepelende organisatie vallen clubs als Girona FC, Manchester City en New York City FC, maar dus ook het Belgische Lommel. Daar zal Van Duiven komend seizoen actief zijn op het tweede niveau van België.

Van Duiven spreekt op de site van PSV een dankwoord uit aan de mensen bij de club. "Ik heb me bij deze warme en hechte club ontwikkeld tot de persoon en voetballer die ik nu ben en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik wil alle trainers, stafleden en supporters bedanken voor het vertrouwen. Ik ga al mijn ervaringen meenemen naar deze nieuwe uitdaging. PSV blijft voor altijd in mijn hart."

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij PSV, geeft uitleg over de reden achter de verkoop van Van Duiven, die vorig seizoen een half jaar - zonder succes - werd verhuurd aan Almere City FC. "Jason is een groot talent en heeft speelminuten nodig om zich verder te ontwikkelen. Onze spitspositie is sterk bezet. Om Jasons ontwikkeling niet te belemmeren waren we bereid om mee te werken aan een transfer."