Kraay wordt wild van Ajax-'parel' Godts

Kraay wordt wild van Ajax-'parel': 'Kan een sensatie worden dit seizoen'

12 augustus om 08:15

Hans Kraay jr. werd in de eerste speelronde van de Eredivisie heel blij van Mika Godts. De negentienjarige linksbuiten van Ajax kan volgens de Voetbal International-columnist een 'sensatie' worden dit seizoen.

"Hij was al mijn parel in de Keuken Kampioen Divisie, daar had-ie al een paar keer per wedstrijd van die ondeugende aannametjes en dat niveau trekt hij nu door in de Eredivisie", stelt Kraay vast in gesprek met VI. "Godts is rechtsbenig, maar ik zie 'm ook buitenomgaan en met links voorgeven. Heerlijk, zo'n buitenspeler met een actie die recht op je afkomt.’

Dat Godts niet tegen pak 'm beet Achraf Hakimi, maar Denzel Hall speelde, weet Kraay ook. "Oké, we moeten inderdaad voorzichtig zijn, want hij zal ongetwijfeld wel een paar krokettenwedstrijden gaan spelen, maar toch hé, tóch denk ik dat hij een sensatie kan worden dit seizoen. Alles aan Mika Godts is mooi."

"Kan Carlos Forbs niet aan tippen", aldus de verslaggever en analist. "Die is sneller dan het geluid, maar ik denk dat als er een mooi bod komt van Wolverhampton Wanderers, Ajax hem net zo snel zal verkopen." Wolves zou Forbs op de korrel hebben als opvolger van Pedro Neto, die voor maximaal 63 miljoen euro is verkocht aan Chelsea.