Janssen verbijsterd door Houwen: 'Bril nodig?'

Janssen verbijsterd door Eredivisie-keeper: 'Geen grap: misschien bril nodig'

12 augustus om 07:58

De fout van Jeroen Houwen tegen PSV verbijstert Theo Janssen. Volgens de Studio Voetbal-analist heeft doelman van RKC Waalwijk misschien wel een bril nodig.

Houwen ging niet vrijuit bij een - op het oog - houdbare afstandsknal van Hirving Lozano. Mede daardoor won PSV met 5-1 van RKC. De fout van Houwen valt misschien te herleiden naar zijn slechte ogen, suggereert Janssen met een uitgestreken gezicht. "Misschien heeft hij een bril nodig", zegt Janssen, die daarmee de lachers op zijn hand krijgt. "Ik maak geen grapje", benadrukt de analist.

"Wij hebben dat bij Vitesse in het verleden meegemaakt met Piet Velthuizen", haalt de huidige hoofdscout van Vitesse aan. "Die had er ook last van tijdens avondwedstrijden. Velthuizen reageerde dan altijd pas op het laatste moment, omdat hij daarvoor de bal niet zag. Dat probleem is nooit opgelost, omdat hij geen operatie wilde."

Janssen noemt de fout van Houwen tegen PSV 'ongelooflijk'. "Het lijkt wel alsof hij schrikt. Ik had niet het gevoel dat er een zwabber aan de bal zat. Het is verkeerd getimed. Hij moet hem gewoon houden. Hij reageert veel te laat. Er staan ook geen mensen voor, dus ik heb geen idee wat hij aan het doen was."