'Chelsea moet transfer cancellen en wil nu João Félix'

'Chelsea moet volgende miljoenentransfer cancelen en wil nu João Félix'

12 augustus om 07:42
Laatste update: 12 augustus om 21:49

De miljoenentransfer van Samu Omorodion naar Chelsea is van de baan door 'major issues', meldt Fabrizio Romano. Om alsnog een aanvaller aan de selectie toe te kunnen voegen, schakelen The Blues meteen door naar een oude bekende: João Félix.

Omorodion leek voor veertig miljoen euro op weg naar Chelsea, maar er is een kink in de kabel gekomen. De transfer gaat definitief niét door. Voor de koopzieke Londenaren is dat echter geen aanleiding om een punt te zetten achter de gesprekken met Atlético Madrid. Op dit moment ligt de naam van Félix op de onderhandelingstafel.

Tekst gaat verder onder tweet

Chelsea heeft Atlético gevraagd naar de voorwaarden voor een mogelijke deal, weet The Athletic. Félix (24) ligt tot medio 2029 vast in Madrid, maar speelt geen rol in de plannen van trainer Diego Simeone en wordt uitgekotst door de supporters. In het seizoen 2022/2023 speelde Félix al een half jaar op huurbasis op Stamford Bridge. In zestien wedstrijden scoorde hij vier keer.

Op de achtergrond blijft Chelsea op meer borden schaken. Victor Osimhen, een andere topspits, moet overkomen van Napoli, terwijl Romelu Lukaku dan de omgekeerde weg zal bewandelen. Conor Gallagher zal nog steeds naar Atlético Madrid verkassen. Dat de Omorodion-deal niet doorgaat, heeft daar geen gevolgen voor.