Chelsea smijt weer met miljoenen, nu voor Pedro Neto

Chelsea spendeert weer 60 miljoen euro en zet mogelijk Ajax-exit in gang

11 augustus om 16:52
Laatste update: 11 augustus om 17:20

Chelsea smijt opnieuw met miljoenen op de transfermarkt. De Portugese international Pedro Neto komt voor zestig miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers.

De komst van Neto is zondag bevestigd door Chelsea, tijdens de oefenwedstrijd tegen Internazionale. De 24-jarige aanvaller, die op beide vleugels uit de voeten kan, is op Stamford Bridge meteen geïntroduceerd aan het publiek. Neto heeft zijn handtekening gezet onder een zesjarig contract, tot de zomer van 2030.

Chelsea maakt zestig miljoen euro over naar Wolverhampton Wanderers. Dat bedrag kan met nog maximaal drie miljoen oplopen. Dat is ook relevant voor Ajax, aangezien Carlos Forbs in de belangstelling staat van Wolves. De Premier League-club zou in de Portugese vleugelaanvaller een geschikte vervanger voor Neto zien.

"Ik ben heel dankbaar dat ik me bij deze club mag voegen", reageert Neto op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb keihard gewerkt om op dit punt te komen in mijn carrière en ik kan niet wachten om in dit shirt het veld te betreden."

Na de komst van Neto heeft Chelsea-manager Enzo Maresca weer een extra optie voor zijn aanval. Hij beschikte al over Raheem Sterling, Mykhaylo Mudryk, Diego Moreira, Noni Madueke, Angelo, Nicolas Jackson, Romelu Lukaku, Armando Broja, David Datro Fofana, Deivid Washington en Marc Guiu. Ook staan The Blues op het punt om spits Samu Omorodion voor veertig miljoen euro over te nemen van Atlético Madrid.