Perez verbaasd over Sepp van den Berg-nieuws PSV

Perez vindt dat PSV-target te groot wordt gemaakt: 'Is hij opeens de oplossing?'

11 augustus om 21:45

Kenneth Perez vindt dat Sepp van den Berg te groot wordt gemaakt. De centrale verdediger prijkt al wekenlang bovenaan het verlanglijstje van PSV, dat sinds kort concurrentie van Feyenoord geniet. Perez vraagt zich af of Van den Berg op dit moment de speler is die PSV defensief op sleeptouw kan nemen, én vraagt zich af of Ryan Flamingo niet gewoon een vaste basisplek verdient. 

"Flamingo is natuurlijk wel gekocht om te spelen", stelt Perez zondagavond bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. De veelzijdige aanwinst van FC Utrecht kent een ietwat wisselvallige start in Eindhoven, zag ook de Deense analist. "Bij een topclub moet je er eigenlijk gelijk staan, en daar niet over lullen, alleen hij heeft natuurlijk wel kwaliteiten. Hij zal zich gaandeweg ontwikkelen, en zal beter worden. Nu komt Boscagli erbij, dat zal wel loslopen. Maar dat is in principe het beoogde centrum."

Of dat daadwerkelijk het beoogde centrum van de landskampioen is, is niet duidelijk. De Eindhovenaren willen zich zoals bekend dolgraag versterken met Van den Berg, voor wie Liverpool om en nabij de 20 miljoen euro verlangt. Perez zou het vreemd vinden als Van den Berg, mocht PSV hem strikken, Flamingo tot de bank zou veroordelen. "Ik denk dat ze Flamingo wel gekocht hebben om te spelen toch? Daar hebben ze best wat geld voor betaald. Het zou mij verbazen als hij niet gekocht is voor de echte basis. Nu is Sepp van den Berg opeens de oplossing voor PSV? Hij speelde twee of drie jaar geleden nog bij PEC Zwolle."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!