Doelman op zijn plek bij Fortuna Sittard

Fortuna-uitblinker is club 'dankbaar': 'Heb twee jaar lang op die bank gezeten'

11 augustus om 18:27

Mattijs Branderhorst zegt onwijs dankbaar te zijn voor het feit dat hij na twee jaar de tweede keeper van zowel NEC als FC Utrecht geweest te zijn nu onder de lat staat bij Fortuna Sittard. De gehuurde doelman wist in zijn eerste officiële duel voor de Limburgers meteen de nul te houden tegen Go Ahead Eagles (0-2).

Branderhorst was een van de uitblinkers bij Fortuna en staat dolblij tegenover de camera van ESPN. "Ik heb twee jaar lang op die bank gezeten en hier en daar af en toe een wedstrijdje gespeeld. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik hier vanaf het begin mag laten zien wat ik kan. Ik hoop dat ik op deze manier heb laten zien dat het terecht is."

De goalie vindt dat zijn ploeg een knappe prestatie heeft neergezet door te winnen van The Eagles. "Je weet dat dit een moeilijke uitwedstrijd is. Het publiek knalt erop en daardoor krijg je een lastig eerste kwartier. Het is fijn dat we daar doorheen zijn gekomen. We hebben het fantastisch gedaan."

Volgens Branderhorst was trainer Danny Buijs ook erg over de ploeg te spreken. "De trainer zei in de rust al dat hij positief verrast was", aldus de dertigjarige keeper.

Fortuna Sittard won dankzij doelpunten van len Halilovic en Makan Aiko met 0-2 op de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles.