Fortuna Sittard zorgt voor nieuwe kater bij Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard wint en zorgt voor nieuwe kater bij Go Ahead Eagles

11 augustus om 16:34

Go Ahead Eagles is na de Europese uitschakeling ook in de Eredivisie begonnen met een tegenvaller. In de Adelaarshorst, waar uitgebreid werd stilgestaan bij de in juni overleden clubeigenaar Kees Vierhouten, was Fortuna Sittard met 0-2 te sterk.

Na een indrukwekkende minuut stilte begon Go Ahead nog goed aan de wedstrijd, ook al kreeg Fortuna de eerste kans. Een risicovolle pass van Luca Plogmann, de vervanger van de naar Olympique Marseille vertrokken Jeffrey de Lange, leidde bijna tot een doelpunt van Alen Halilovic, maar de debutant kwam met de schrik vrij.

Aan de andere kant waren Joris Kramer, Victor Edvardsen en Jamal Amofa dicht bij een doelpunt. Daarna zakte Go Ahead langzaam maar zeker weg en daar profiteerde Fortuna Sittard van. In de tweede helft werd het verschil gemaakt door de bezoekers uit Limburg.

Na een groot applaus en 'You'll Never Walk Alone' in de 51ste minuut voor Vierhouten, kwam Fortuna op voorsprong. Halilovic kreeg de bal voor zijn voeten, hield even in en knalde de bal in de rechterhoek. Opeens was Go Ahead rijp voor de slacht. Na 73 minuten legde Mitchell Dijks de bal perfect op het hoofd van Makan Aito: 0-2.

De ergernis bij het publiek op De Adelaarshorst groeide met de minuut. Dat kwam tot uiting bij de wissel van Bobby Adekanye, voor wie cynisch werd gejuicht toen hij het veld verliet. Ook Fortuna wekte de nodige irritatie op met veel toneelspel. Bij Go Ahead ontbrak echter het geloof en de overtuiging om nog een comeback te forceren.