Utrecht wint in leeg stadion van PEC Zwolle

FC Utrecht houdt drie punten in lege Galgenwaard na fatale fout PEC Zwolle

11 augustus om 16:33
Laatste update: 11 augustus om 17:53

FC Utrecht heeft de seizoensopener tegen PEC Zwolle weten te winnen. In een lege Galgenwaard werd het 1-0 na een goal van Ole Romeny.

Bij Utrecht begonnen er fors wat nieuwe namen in de basiself. Zomeraanwinsten David Min, Siebe Horemans, Paxten Aaronson en Alonzo Engwanda begonnen vanaf de aftrap. Bij PEC Zwolle begon Tristan Gooijer in de basis. De verdediger die gehuurd wordt van Ajax raakte echter al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. Gooijer moest naar de kant en het leek om een ernstige blessure te gaan. 

Al vroeg in de wedstrijd lukte het Utrecht om het zwak startende PEC Zwolle pijn te doen. Na goed voorbereidend werk van Jens Toornstra was het Romeny die zijn eerste goal van het seizoen maakte. Hij kon dit niet vieren met de fans, want het stadion moest op last van de gemeente leeg blijven. De fans van Utrecht protesteerden daarom in de binnenstad tegen dit besluit.

In de tweede helft leek PEC zich enigszins op te hebben geladen en werden de Zwollenaren steeds beter. De kansjes kwamen, maar profiteren lukte de bezoekers niet. PEC nam uiteindelijk het initiatief in handen, maar de ploeg van Johnny Jansen scoorde niet meer. Utrecht begint het seizoen daardoor sterk met een overwinning en PEC gaat zich met een zuur gevoel voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Feyenoord in speelronde 2.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!