AZ profiteert mee bij transfer Koopmeiners

Eenhoorn bevestigt: AZ gaat meeprofiteren van aanstaande toptransfer

11 augustus om 11:59

AZ gaat mee financieel profiteren als Teun Koopmeiners van Atalanta Bergamo naar Juventus vertrekt. Dat vertelt Robert Eenhoorn, directeur bij de Alkmaarders. Bedragen wil de beleidsbepaler echter niet noemen.

"Ik kan niet ontkennen dat AZ daar ook wel iets wijzer van zal worden", verklapt Eenhoorn over de transfer van Koopmeiners bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik kan geen percentage noemen of zeggen. Wij doen daar nooit uitspraken over en dat betekent ook dat je soms bedragen voorbij ziet komen die niet kloppen. Dat is dan de andere kant. Dat nemen we dan maar voor lief."

Eenhoorn geeft ook uitleg over waarom bedragen niet kloppen. "In zijn algemeenheid klopt het vaak niet. Bij een transfer zit altijd een bedrag en de club die dat er voor over heeft. Het is maar net wie daar het meeste belang bij heeft."

Presentatrice Fresia Cousiño Arias probeert toch te vissen bij Eenhoorn en vraagt of het om miljoenen gaat. De AZ-directeur reageert daar niet ontkennend op. "Op hoeveel zitten ze nu? Vijftig miljoen? Tja."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!