Goedemorgen Eredivisie over transfer van Stengs

Been plaatst vraagtekens achter Stengs-nieuws: '25, en dan al zo'n competitie...'

11 augustus om 10:26
Laatste update: 11 augustus om 15:24

De mogelijke transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC is zondagochtend onderwerp van gesprek bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Waar Mario Been er grote vraagtekens achter plaatst, kan Hans Kraay Jr. zich wel verplaatsen in de aantrekkingskracht van de Amerikaanse club. 

"Er wordt weleens denigrerend gesproken over de MLS", begint Kraay Jr.. "Maar als je daar uit wil blinken, zul je ongelooflijk fit moeten zijn. Ik kijk veel naar de MLS. Daar lopen best beperkte spelers rond, maar ze zijn allemaal zo fit en sterk. Je kan daar niet even de bal aannemen en rustig aan doen. Het is echt aanpoten daar. Het is niet zo dat dat een slow motion-competitie is, waar Stengs even een balletje kan aannemen."

Volgens de laatste berichtgeving van De Telegraaf is Charlotte bereid om 8 miljoen euro te betalen voor Stengs, die Feyenoord kan verlaten om een vierjarig contract te tekenen bij de Amerikaanse club. Collega-analist Been is verbaasder. "Ik vind dit niet een keuze voor Stengs, ook met het oog op het Nederlands elftal. 25 jaar, en dan al naar zo'n competitie. Ik vind dat vrij snel."

Als Feyenoord Stengs uiteindelijk van de hand doet, raakt het een stukje aanvallend vermogen kwijt, vindt Been. "Feyenoord ontbeert creativiteit. Met het vertrek van Minteh heb je Stengs nog die dat kan invullen. Ik vind hem wel heel wisselvallig, maar wel iemand die de ideeën heeft om wedstrijden open te breken."

Kraay Jr. vindt het opvallend dat Feyenoord juist nu, onder trainer Brian Priske, akkoord lijkt te gaan met een vertrek van Stengs. "Priske speelt precies met een systeem (3-4-3) dat voor hem gemaakt is. Dus je zou denken dat dit de ideale situatie voor hem is, en dan gaat hij weg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!