Vink over nieuws Stengs en Charlotte

Vink perplex na Feyenoord-nieuws: 'Heh? Dit had ik echt niet verwacht'

10 augustus om 23:35
Laatste update: 10 augustus om 23:54

Marciano Vink vindt een mogelijke move van Calvin Stengs van Feyenoord naar Charlotte FC opmerkelijk. De ESPN-analist begrijpt niet dat de Rotterdammers de 25-jarige spelmaker van de hand willen doen.

De Telegraaf kwam zaterdagavond met groot nieuws naar buiten: Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Charlotte FC over een transfer van Stengs. De bal ligt bij de speler, die begin volgende week bepaalt of hij op deze leeftijd al de stap naar de Verenigde Staten wil zetten. "Heh?", zegt Vink bij De Eretribune als hij het nieuws hoort. "Acht miljoen? Dat vind ik behoorlijk. Heh? Dit had ik echt niet verwacht."

"Waarom zou Feyenoord dit willen?", vervolgt Vink, die niet gelooft wat hij zojuist gehoord heeft. De oud-voetballer vindt het opmerkelijk dat Feyenoord akkoord is gegaan met Charlotte. "Feyenoord heeft al creativiteit voorin. Je hebt het vandaag gezien (tegen Willem II, red.). Als Ivanusec op rechts speelt, moet veel van Paixão komen. Je hebt een afmaker voorin, maar echt een creatieveling..."

Karim El Ahmadi denkt dat er bij Feyenoord op de achtergrond al meer speelt. "Ik kan me niet voorstellen dat ze hem weg doen als ze nog niet iemand achter de hand hebben." Stengs kan naar verluidt de best betaalde speler bij Charlotte worden.