Van Persie lyrisch over Heerenveen-aanwinst Trenskow

Van Persie laat aanwinst mogelijk debuteren tegen Ajax: 'Dat pakte me gelijk'

11 augustus om 09:50
Laatste update: 11 augustus om 09:55

Robin van Persie is erg te spreken over Jaco Trenskow, de kersverse aanwinst van sc Heerenveen. De trainer van de Friezen was meteen overtuigd toen hij de Deense vleugelaanvaller aan het werk zag. 

Heerenveen versterkte zich deze week met Trenskow, die overkwam van Kalmar FF. De aanvaller geldt in Friesland als mede-opvolger van de naar LOSC Lille vertrokken Osame Sahraoui. Van Persie is ervan overtuigd dat de club weer een parel in handen heeft. "Soms heb je dat als je naar een wedstrijd kijkt, dat een speler je meteen pakt. Dat had ik bij hem meteen", vertelt hij aan Omroep Friesland.

"De manier waarop-ie beweegt, hoe snel-ie handelt en zijn linkerbeen. Dat pakte me gelijk", vervolgt de oud-topspits, die zondagmiddag zijn debuut maakt als trainer in de Eredivisie. Dat doet Van Persie met een wedstrijd tegen Ajax, in Amsterdam. Of Trenskow dan al van de partij is, is nog niet duidelijk. Als de benodigde papieren op tijd in orde zijn, reist hij mij. "Ik hoop dat ik mag spelen. Tegen zo'n grote club als Ajax, dat wil iedereen", zegt Trenskow daar zelf over.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!