Maduro hekelt Goes na Almere City - AZ

Maduro hekelt 'provocateur' AZ: 'Je moet respect hebben voor je tegenstander'

11 augustus om 08:30

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen liep voor Almere City FC en AZ zaterdagavond uit op een tumultueuze avond. Drie keer trok scheidsrechter Martin van de Kerkhof rood, met een hoofdrol voor AZ-verdediger Wouter Goes.

Almere-debutant Baptiste Guillaume werd uit de tent gelokt door de provocerende Goes en kon - nadat Maxim Dekker al rood had gekregen - inrukken vanwege natrappen. "Het is honderd procent mijn fout. Ik raak hem en hij valt, dat spijt me enorm voor mijn teamgenoten. Ik moet volwassen worden. Sorry", trekt Guillaume het boetekleed aan bij ESPN.

In het interview laat de Belg ook zijn onderarm zien, waarop de krassen zichtbaar zijn. De dader was Goes, die na afloop kritiek krijgt van Hedwiges Maduro. "Pure frustratie, niet slim", zegt de Almere-trainer over de actie van Guillaume. "Hij heeft zich gek laten maken, maar zijn arm is helemaal open, dus ik kan best begrijpen dat je op een gegeven moment gek wordt."

"Het is natuurlijk niet goed dat hij honderd keer geknepen wordt in een wedstrijd. Dat hoort niet op een voetbalveld thuis. Je moet respect hebben voor je tegenstander", besluit Maduro, die in de studio van ESPN bijval krijgt van Bram van Polen. Hij maakte als speler van PEC Zwolle ook kennis met het geknijp van Goes. "Daar staat hij om bekend."