'Manchester United plant speciale De Ligt- en Mazraoui-dag'

'Manchester United zet speciale De Ligt- en Mazraoui-dag op de planning'

11 augustus om 07:25

Manchester United heeft maandag 12 augustus omgedoopt tot Matthijs de Ligt- en Noussair Mazraoui-dag, meldt Fabrizio Romano. De komst van het Bayern München-duo wordt dan officieel.

Na de doorbraak in de onderhandelingen tussen Manchester United en Bayern München staat niets een overstap van zowel De Ligt als Mazraoui nog in de weg. United betaalt vijftig miljoen euro voor De Ligt, inclusief vijf miljoen aan bonussen. Bij Mazraoui is voor een vergelijkbaar transferpakket gekozen: twintig miljoen, waarvan vijf miljoen aan variabelen.

Op Old Trafford ligt een vijfjarig contract te wachten op De Ligt en Mazraoui. Het is de bedoeling dat hun komst al aanstaande maandag wereldkundig wordt gemaakt door Manchester United, dat 12 augustus volledig in het teken heeft gezet van de twee oud-Ajacieden. Na de medische keuring sluiten ze meteen aan bij de selectie van manager Erik ten Hag.

Dat Bayern München niet meer rekent op De Ligt en Mazraoui, werd zondagavond nog maar een onderstreept. De twee kregen nul minuten in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3). De centrale verdediger en vleugelverdediger, die gezamenlijk dus zeventig miljoen euro kosten, zaten wel op de bank.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!