Mazraoui volgt De Ligt naar Manchester United

Romano meldt 'here we go': Mazraoui volgt De Ligt en maakt overstap naar United

10 augustus om 15:54

Noussair Mazraoui gaat, net als Matthijs de Ligt, de overstap maken van Bayern München naar Manchester United. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagmiddag. Het voormalig Ajax-duo zal herenigd worden met manager Erik ten Hag.

Mazraoui zal bij United voornamelijk de concurrentiestrijd aangaan met Diogo Dalot. Andere rechtsback Aaron Wan-Bissaka staat op het punt om de overstap naar West Ham United te maken. Man United zal twintig miljoen euro inclusief bonussen voor de Marokkaanse verdediger betalen aan Bayern. Mazraoui zal een contract voor vijf jaar tekenen met een optie voor nog een extra jaar.

Daarmee is de dubbeldeal tussen Bayern München en Manchester United compleet. Ook Matthijs de Ligt gaat de overstap maken naar Engeland. Voor De Ligt betaalt United zo'n 45 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen. De centrumverdediger zal net als Mazraoui een contract voor vijf jaar tekenen met een optie voor een extra jaar.

Met deze twee aankopen heeft Ten Hag zijn gewenste verdedigende kwaliteitsimpulsen toegevoegd aan de selectie. Eerder maakte de achttienjarige verdediger Leny Yoro ook al de overstap naar United.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!