Bosz lovend over Boscagli bij PSV

Bosz steekt loftrompet: 'Technisch de beste die ik ooit heb gezien'

10 augustus om 23:52
Laatste update: 10 augustus om 23:54

Peter Bosz komt superlatieven tekort voor Olivier Boscagli, die zaterdagavond tegen RKC Waalwijk (5-1) terugkeerde van blessureleed. De trainer van PSV noemt de Fransman in gesprek met ESPN 'technisch de beste speler die hij ooit heeft gezien'.

Boscagli miste de strijd om de Johan Cruijff Schaal wegens een blessure. Tegen RKC stond hij weer in het hart van de defensie. Bosz is blij met de verdediger, van wie hij hoopt dat hij bij PSV blijft. "Dat geldt voor alle andere selectiespelers ook. Ik ga ervan uit dat hij blijft." Zaterdagavond viel Boscagli uit met een blessure, maar Bosz neemt de zorgen weg. "Het valt allemaal wel mee. Hij heeft wat minder getraind dan de rest de afgelopen weken."

"Ik was blij dat hij speelde, want je ziet gelijk zijn kwaliteit", zegt Bosz stralend. "Het is bizar... Het mooiste moment was de bal die hij direct uit de lucht pakt. Achteloos. Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb." Een mooi compliment voor Boscagli, want Bosz heeft bij onder meer Borussia Dortmund aan het roer gestaan. "Klopt. Maar niemand heeft zo'n mooie techniek als hij."

Bosz geniet van Boscagli. "Want techniek is de basis van het voetbal. Als bij een speler de ballen van de voet springen, kan je niet het positiespel spelen dat wij willen spelen. Olivier is écht een hele goede speler."