Hyballa weg uit Zuid-Afrika wegens seksschandaal

Bizar: Hyballa (ex-NAC) al na één maand weg uit Zuid-Afrika wegens 'seksschandaal'

10 augustus om 23:03

Peter Hyballa is na iets meer dan een maand alweer vertrokken bij het Zuid-Afrikaanse Sekhukhune United. De oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda zou betrokken zijn geweest bij een seksschandaal.

Hyballa begon in juli aan zijn klus bij Sekhukhune, waar hij een driejarig contract had getekend. Aan zijn dienstverband komt een abrupt einde. De 48-jarige trainer stond tijdens de eerste wedstrijd van de club al niet langs de lijn. Voor de wedstrijd was de reden achter de absentie van Hyballa nog onbekend, inmiddels weten Zuid-Afrikaanse media waarom de Duitser diens ontslag heeft ingediend.

De oefenmeester is naar verluidt betrokken geweest bij een seksschandaal. "Er waren aanwijzingen van wangedrag. Deze waren ernstig genoeg om snel tot actie over te gaan voor Sekhukhune. De club voerde een intern onderzoek uit en de coach besloot op te stappen", zegt een anonieme bron tegen FAR Post.

Via de officiële kanalen bevestigt Sekhukhune de exit van Hyballa. Wel wordt de precieze reden van de breuk in het midden gelaten. Het is niet de eerste keer dat Hyballa om zeer controversiële redenen vertrekt bij een club. Eerder vertrok hij bij Esbjerg fB al na een rel, terwijl hij ook bij Türkgücü München (na één wedstrijd) en bij AS Trencin (na twee wedstrijden) snel weg was.

Lees meer over:

Deel via