Alexis Sánchez terug op oude nest in Italië

Voetbalicoon Alexis Sánchez keert officieel terug bij oude liefde in Italië

10 augustus om 17:03

Alexis Sánchez is na dertien jaar teruggekeerd bij zijn oude club Udinese. Dat meldt de club op hun officiële kanalen. De 35-jarige Chileen heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Serie A-club.

Sánchez zit in de nadagen van een enorm rijke voetbalcarrière, maar blijft nog minimaal één jaar op het hoogste niveau voetballen. De aanvaller kwam vorig seizoen uit voor Internazionale, waar hij vooral als invaller werd gebruikt. Nu heeft hij transfervrij de overstap gemaakt naar Udinese.

In 2006 maakte Sánchez de overstap van het Chileense Cobreloa naar Udinese. In Italië maakte hij enorm veel indruk en daarmee verdiende hij zijn droomtransfer naar FC Barcelona in 2011. Udinese ontving destijds zo'n 26 miljoen euro voor hem. Hij speelde 112 wedstrijden in het zwart-wit van de club. Hierin scoorde hij 21 doelpunten en gaf hij twintig assists.

Na drie seizoenen FC Barcelona, maakte hij een transfer naar Arsenal. Via Manchester United, Inter, Olympique Marseille en weer Inter, is hij weer terug op het oude nest. Sánchez heeft nummer 7 gekregen bij Udinese.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!