De Lange over zijn transfer naar Olympique Marseille

De Lange vastberaden na droomtransfer: 'Zeker niet gezegd dat ik tweede keus word'

10 augustus om 14:52
Laatste update: 10 augustus om 15:05

Jeffrey de Lange is niet naar Olympique Marseille verkast om tweede doelman te worden, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. De transfer van de oud-Go Ahead Eagles-doelman is al lang en breed bevestigd en Geronimo Rulli lijkt hem te gaan volgen. De Lange voorspelt een 'gezonde concurrentiestrijd'.

"Het ging vrij snel ineens. Ik kreeg een belletje en ik begreep dat de trainer erg gecharmeerd van me was. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. Als je met zo'n trainer samen kan werken, dan hoef ik daar niet heel lang over na te denken", vertelt De Lange tegenover ESPN.

Diezelfde trainer, Roberto de Zerbi, stond er bij zijn vorige club, Brighton & Hove Albion, om bekend veel te rouleren met zijn keepers. Of dat ook in Frankrijk het geval zal zijn is nog niet besproken. "Hij heeft zeker niet gezegd dat ik per definitie tweede keeper word", stelt De Lange echter wel. "Het is nog open, ik moet het gewoon laten zien."

Of Ajax-doelman Geronimo Rulli zijn concurrent wordt in Marseille durft De Lange niet toe te geven, al lijkt hij zich even te verspreken. "Daar wordt wel van gesproken, ja." Of hij meer weet? "Ik beroep me op mijn zwijgrecht", lacht de sluitpost.

Even later laat de doelman tóch het een en ander doorschemeren. "Het wordt een gezonde strijd", vertelt hij over de potentiële concurrentie van Rulli. "We zijn allebei professionals daarin. We hebben een aantal keer tegen elkaar gespeeld en een aantal keer gesproken, dus ik denk dat dat een hele mooie strijd gaat worden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!