Ten Hag geeft update over Zirkzee

Ten Hag glashelder over fitheid van Zirkzee: 'Hij zal er een stap bij moeten doen'

10 augustus om 10:13

Erik ten Hag vindt dat Joshua Zirkzee qua fitheid nog wat stappen kan maken. Dat vertelde de coach op de persconferentie voor de strijd om het Community Shield. Het is daarom niet bekend of de Nederlander zal starten in dat duel.

"Hij zal een stapje bij moeten zetten", luidt de conclusie van Ten Hag over Zirkzee voor aanvang van de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. "Wij moeten hem daar natuurlijk ook bij helpen. Het is niet alsof hij een gedegen voorbereiding heeft gehad met het team. Hij is naar het EK geweest en moest uiteindelijk veel in zijn eentje trainen. We hebben tijd nodig om hem in de groep te laten passen en dat heeft wat weken nodig."

Als winnaar van de FA Cup mag United het zaterdag om 16:00 uur opnemen tegen de kampioen Manchester City. United trok naast Zirkzee ook Leny Yoro aan als grote aankoop deze zomer. De Fransman is echter geblesseerd en zal zeker niet in actie kunnen komen. United lijkt nog niet klaar op de transfermarkt, want Ten Hag wil ook nog twee oud-Ajacieden naar Engeland halen. De gesprekken met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui lopen.