Bart van Rooij over interesse van FC Twente

NEC'er bevestigt interesse van FC Twente: 'Ik weet dat ik op een lijstje sta'

10 augustus om 09:54
Laatste update: 10 augustus om 10:09

Bart van Rooij heeft zich in gesprek met De Gelderlander uitgelaten over zijn mogelijke transfer naar FC Twente. De rechtsback van (nu nog) NEC wil niet al te veel prijsgeven, maar erkent wel dat hij gevleid is door de interesse. 

Twente staat volgens diverse media op het punt om afscheid te nemen van Alfons Sampsted, wiens naam in verband wordt gebracht met Birmingham City. In de zoektocht naar een opvolger zijn de Tukkers uitgekomen bij Van Rooij. "Ik weet dat ik op een lijstje sta met namen van interessante opvolgers voor Sampsted", is de rechtervleugelverdediger eerlijk. 

"Ik heb nog niet gehoord dat de keuze definitief op mij is gevallen. Ik heb zelf met niemand bij Twente gesproken. Twente heeft bij Rens (Van Eijden, zaakwaarnemer, red.) geïnformeerd hoe mijn situatie bij NEC is en of ik zelf oren heb naar een transfer", vervolgt Van Rooij, die al sinds het seizoen 2018/19 in de Nijmeegse hoofdmacht speelt. "De club denkt dat we een heel goede match zijn gezien de spelersgroep die Twente heeft en de karakters daarin. Daar is het bij gebleven tot dusver."

De 23-jarige back vindt Twente 'een mooie club', om meerdere redenen. "Twente speelt Europees voetbal, met mogelijk zelfs nog plaatsing voor de Champions League. Maar goed, we kunnen het hier heel lang over hebben en ik kan hele politiek correcte antwoorden geven: ik speel morgen gewoon voor NEC en ga proberen te winnen van Twente."