Guardiola bevestigt aanblijven Ederson

Guardiola bevestigt aanblijven steunpilaar: 'Het is een enorme opluchting'

9 augustus om 23:44

Pep Guardiola bevestigt dat Ederson ook aankomend seizoen de keeper is van Manchester City. De Braziliaanse sluitpost werd zowat de gehele zomer in verband gebracht met een vertrek naar Saudi-Arabië, omdat er een scheur zou zijn gekomen in zijn band met Guardiola. Waar Ederson dat verhaal al eerder ontkende, laat ook Guardiola zich nu uit.

"Het is een enorme opluchting dat Ederson én Stefan Ortega blijven", onthult Guardiola op de persconferentie in aanloop naar de strijd om de Community Shield. "We hadden dit ongelooflijke proces van acht jaar lang niet kunnen doorlopen zonder Ederson, onmogelijk. Zijn charisma, zijn consistentie. De keeper vervangen is lastig in de manier waarop we spelen, dus ik ben echt blij dat hij blijft."

Ederson liet eerder al via Instagram van zich horen, nadat het Engelse The Athletic schreef dat de doelman open zou staan voor een transfer naar Saudi-Arabië. 'Ik wil duidelijk maken dat het verhaal niet klopt. Ik blijf gefocust op de voorbereiding van het nieuwe seizoen', schreef de Braziliaan destijds.

City staat zaterdag tegenover aartsrivaal Manchester United in de strijd om de Community Shield. Om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt er afgetrapt op Wembley. Ederson zal in de basis staan, bevestigde Guardiola.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!