Ederson rekent hard af met The Athletic

Ederson hekelt The Athletic en 'zogenaamde' vertrekwens: 'Is compleet onjuist'

26 juli om 19:54

Ederson heeft middels een bericht op zijn eigen sociale media hard afgerekend met berichtgeving van The Athletic. Het toonaangevende Engelse medium bracht eerder deze week naar buiten dat de doelman Manchester City deze zomer zou willen verlaten voor een stap naar Saudi-Arabië. Daar is niets van waar, aldus de Braziliaan. 

Ederson is de laatste jaren niet weg te denken onder de lat bij City. Het nieuws van The Athletic dat hij aanstuurde op een transfer, deed in vooral Engeland dan ook de nodige wenkbrauwen fronsen. De vertrekwens van Ederson zou te maken hebben met financiële overwegingen, maar ook met 'gekrenkte trots'. Stefan Ortega verving de Braziliaan vanwege een blessure in de voorlaatste wedstrijd van het afgelopen seizoen, en kreeg toen veel lof voor zijn optredens. 

Dat Ederson daardoor geraakt zou zijn, is volgens hem klinkklare onzin. 'Ik wil duidelijkheid scheppen omtrent het artikel dat The Athletic gisteren publiceerde, waarin het refereerde naar mijn zogenaamde ontevredenheid met een collega (Ortega, red.). Dat is compleet onjuist', begint hij. 

Ederson geeft daarna aan dat de blessure die hij aan het einde van afgelopen seizoen, bij hem als een bom is ingeslagen. Hij sluit het statement af met de volgende woorden: 'Ik blijf gefocust op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.' Volgens The Athletic betreft de geïnteresseerde Saudische club Al Ittihad. Daar zou al een miljoenencontract op hem liggen te wachten. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!