Spanje wint goud op Olympische Spelen

Spanje herhaalt kunstje en wint na EK ook Olympische Spelen

9 augustus om 20:45
Laatste update: 9 augustus om 21:38

Spanje heeft met het mannenteam goud gepakt op de Olympische Spelen. La Selección was in de finale met 3-5 te sterk voor gastland Frankrijk.

De eindstrijd werd gehouden in het Parc des Princes, de thuishaven van Paris Saint-Germain. Daar kwam Frankrijk na elf minuten op voorsprong via de 22-jarige Enzo Millot, middenvelder van VfB Stuttgart. Lang konden de Fransen niet genieten van de voorsprong, want een ontketende Fermin López reageerde snel. In minuut achttien en 25 draaide de aanvaller van FC Barcelona de wedstrijd eigenhandig om.

Niet lang na de 1-2 maakte Spanje zelfs 1-3. Die goal kwam op naam van Alejandro Baena, speler van Villarreal CF. Grote namen op het veld waren Alexandre Lacazette, Michael Olise aan Franse zijde en Pau Cubarsí, toptalent van Barça, aan de andere kant. Spanje stevende af op een eenvoudige overwinning, maar Frankrijk zorgde in de slotfase van de reguliere speeltijd voor een wonderbaarlijke ommekeer. Maghnes Akliouche, middenvelder van AS Monaco, scoorde op aangeven van Olise en Jean-Philippe Mateta perste er in blessuretijd, vanaf elf meter, een verlenging uit.

Spanje wist in minuut honderd wederom op voorsprong te komen via Sergio Camello van Rayo Vallecano. In de extra tijd van de tweede helft van de verlenging doet de aanvaller nog een tweede duid in het zakje (3-5). Deze keer wist La Selección de voorsprong wel te behouden en dus leggen de Spanjaarden beslag op het goud in Parijs. Frankrijk pakt het zilver. Het brons is voor Marokko, dat in de strijd om de derde plek geen kind had aan Egypte (0-6).

Voor Spanje is het de tweede keer voetbalsucces in korte tijd. Een kleine maand geleden won het land het EK al, door in de finale af te rekenen met Engeland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!