Teze wil niet spelen voor PSV, Bosz is woest

Teze meldt zich af voor duel met RKC, Bosz ontstemd: 'Is onacceptabel'

9 augustus om 14:48
Laatste update: 9 augustus om 16:33

Jordan Teze heeft PSV vrijdag verteld dat hij dit weekend niet wil spelen tegen RKC Waalwijk. Dat heeft te maken met zijn aanstaande transfer naar AS Monaco. Die mededeling is bij Peter Bosz in het verkeerde keelgat geschoten. De trainer spreekt van een 'onacceptabele situatie'. 

Teze leek zich aanvankelijk op te maken voor een nieuw seizoen bij kampioen PSV. "Ik sta in september op de teamfoto", zei hij amper twee weken geleden nog. Toen Monaco zich niet lang daarna meldde in Eindhoven, werd de verdediger op andere gedachten gebracht. 

Het jeugdproduct van de Eindhovenaren wil dolgraag de overstap maken naar de Ligue 1-club, liever vandaag dan morgen. Omdat PSV er nog niet in is geslaagd om een vervanger aan te trekken, is er nog geen groen licht gegeven. Ondertussen is het geduld van Teze zelf op. Hij heeft Bosz medegedeeld niet te willen spelen tegen RKC. "Dat heeft hij mij twee dagen geleden gemeld", vertelt de trainer op de persconferentie van vrijdag.

"Ik heb hem vandaag opnieuw gevraagd of hij het zeker wist. Hij wist het zeker. Ik begrijp hem niet. Dit hoort niet. De consequenties kunnen jullie wel invullen. Het is onacceptabel", aldus Bosz. Of er nog een weg terug is, is nog niet duidelijk. "Het is heel vers, net tien minuten geleden gesproken, maar dit is wat ik er over wil zeggen. Dit is niet de juiste manier."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!